top of page
Laughing Yoga

Meditatie

De kracht van stilte

Misschien verschiet je er wel van als ik zeg: “Rust en stilte zijn immer in ons aanwezig, het is onze ware natuur.”

Doorheen ons leven komen hier echter vele laagjes overheen te liggen, dit uit zich vaak in overmatig denken, een gevoel van onrust, het idee dat het hier en nu niet oké zijn, …
Angst voor wat is, wat was of gaat komen. Deze en vele andere zaken belemmeren ons om voluit van het leven te kunnen genieten.


Het leven is niet gisteren of morgen, het leven speelt zich steeds in het Nu af

Innerlijke rust en stilte zijn de bakermat van geluk, creativiteit, spontaniteit, weerbaarheid, tevens van inzicht in onszelf en begrip voor anderen.

Zonder het te weten bevinden we ons vaak in een permanente staat van ‘Fight-or-flight’, met alle mentale, maar ook fysieke gevolgen van dien.

Meditatie geeft ons niet enkel de mogelijk om weer kennis te maken met onze natuurlijke stilte en met wie we werkelijk zijn, daarbovenop ook met ons zelfhelend vermogen en onze diepgewortelde wijsheid.


Je staat er niet alleen voor

Meditatie is een eenvoudige techniek, die door iedereen kan beoefend worden. Net zoals met de wagen leren rijden in verschillende stappen gebeurt en hierbij een goede mentor een wereld van verschil kan maken, door zijn eigen ervaring en opgedane inzichten te delen, is dit ook zo voor leren mediteren.


De eerste waardevolle stap is onze geest opnieuw rust te leren kennen, dit via zachte focus of concentratie. Een volgende stap is de geest te laten rusten in het hier en nu. Telkens gaan we iets dieper, op jouw tempo.

Elke stap is noodzakelijk en even kostbaar, denk hier opnieuw aan de stappen die nodig zijn om vlot met een wagen te kunnen rijden.

Ik ben er voor je om je bij elke trede die we nemen te gidsen en om samen valkuilen te kunnen herkennen en naar iets positief om te zetten.

Ik praat hier niet enkel vanuit een mooie theorie, wel vanuit mijn eigen ervaring door de vele jaren heen. Net zoals de experiëntie van zij die ik heb mogen begeleiden.Samen kunnen we ontdekken hoe wonderlijk en vooral hoe doeltreffend Meditatie voor jou kan zijn.

Meditatie: Over mij

Meditatie geeft ons de wijsheid om te accepteren wat we niet kunnen veranderen en de moed om te veranderen wat we wel kunnen veranderen.

DSC_0749_edited.jpg
Meditatie: Over mij
bottom of page